Τελευταία φάση της Απογραφής Πληθυσμού

Την Τρίτη 15/2/2022 ξεκινά η τελευταία φάση της Απογραφής Πληθυσμού, που διενεργεί, κάθε 10 χρόνια, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Η τελευταία αυτή φάση θα διαρκέσει έως τις 21/2/2022, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου που μεσολαβεί.

Καλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου που δεν έχουν απογραφεί, να το κάνουν είτε ηλεκτρονικά στο gov.gr είτε με φυσική παρουσία στο Δημαρχείο (Αγίου Δημητρίου 55) από τις 15 έως τις 21/2/2022.

Η απογραφή με φυσική παρουσία θα γίνεται στο Δημαρχείο (Αγίου Δημητρίου 55), στον 1ο όροφο από ώρα 09:00 έως 17:00, καθημερινά και το Σαββατοκύριακο. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με την Απογραφή είναι  210 9761248.

Υπενθυμίζεται ότι η άρνηση απογραφής συντελεί σε μια πλασματική και αναληθή εικόνα για τον πραγματικό πληθυσμό του Δήμου, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί αλυσίδα σοβαρών συνεπειών:

Όσο μικρότερος είναι ο πληθυσμός της πόλης, τόσο μικρότεροι θα είναι οι πόροι που δικαιούται ο Δήμος Αγίου Δημητρίου από τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, που τόσο έχει ανάγκη για να υλοποιεί έργα και υποδομές.

Δεν θα αποτυπώνεται η πραγματική εικόνα της ηλικιακής διαστρωμάτωσης του πληθυσμού, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον ορθολογικό σχεδιασμό έργων και δράσεων που να κατανέμονται σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες του Δήμου (παιδικοί σταθμοί – σχολεία – ΚΑΠΗ κ.λπ.)

Ας γίνει κατανοητό ότι η Πολιτεία κατανέμει τους πόρους προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βάση τον αριθμό των κατοίκων, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη απογραφής όλων όσοι και όσες ζουν στον Άγιο Δημήτριο.

Η Απογραφή μας συνιστά δύναμη και βασικό εργαλείο για την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης!