Τελευταίες παραστάσεις για το “Σακάκι που βελάζει” 24, 25 και 26 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Τμήμα Πολιτισμού

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται, στις 24, 25 και 26 Μαΐου, στις 20:30, οι παραστάσεις του έργου “Το Σακάκι που Βελάζει“, του Στανισλάβ Στρατίεβ, στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη (στο Δημαρχείο) από το  Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι παραστάσεις του έργου, που είναι μια παραγωγή του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου, άρχισαν στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο, το τριήμερο 17, 18 και 19 Μαΐου.

Στην πρεμιέρα παρέστη ο Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου,  Στέλιος Μαμαλάκης, που απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας: «Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου μας και ιδιαίτερα τους ηθοποιούς και τη σκηνοθέτη κα Γεωργία Αθανασιάδου για την επίπονη προσπάθεια, μέχρι σήμερα για να μας παρουσιάσουν μια άρτια θεατρική παράσταση, με περίσσιο μεράκι. Είμαστε στο πλευρό του Θεατρικού Εργαστηρίου, όπως και σε κάθε μορφή  ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, που θεωρώ ότι είναι η πεμπτουσία της Τέχνης»!

Σε ότι αφορά την παράσταση ο Δήμαρχος, επεσήμανε: ««Το Σακάκι που Βελάζει», έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί εστιάζει στο διαχρονικό πρόβλημα της γραφειοκρατίας και στα προβλήματα που δημιουργεί, τόσο στην καθημερινότητα μας, όσο και στην αλλοτρίωση των ανθρώπων που λειτουργούν τους μηχανισμούς της. Κι εδώ ταιριάζει η φράση του Νίτσε, ο οποίος έλεγε: «Η αλήθεια είναι άσχημη. Και έχουμε την τέχνη για να μη μας σκοτώσει η αλήθεια»!

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αγγελική Σαραβελάκη, σημείωσε: «Το θεατρικό εργαστήρι έκλεισε φέτος 27 χρόνια δραματουργικής πορείας -μέσα αλλά και έξω από τα όρια του Δήμου μας- σημειώνοντας πολλές επιτυχίες. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια λόγω της αυξημένη ζήτησης έχουμε δημιουργήσει ένα νέο τμήμα. Αυτό δείχνει ότι η προσπάθεια μας να στηρίζουμε το ερασιτεχνικό θέατρο, βρίσκει ανοιχτές θύρες στην κοινωνία και ανθρώπους έτοιμους να το υπηρετήσουν διαθέτοντας τον προσωπικό τους χρόνο. Θα συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα τους με όλους τους τρόπους».

Η σκηνοθέτης της παράστασης Γεωργία Αθανασιάδου καλωσόρισε το κοινό, έδωσε ένα περίγραμμα του έργου και αναφέρθηκε στον συγγραφέα του Στανισλάβ Στρατίεβ.

Στην πρεμιέρα της παράστασης παρέστησαν επίσης η Ελένη Κοντόγγονα, αντιδήμαρχος Διοίκησης και ΚΕΠ , ο Παντελής Ζωϊλης,  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος – Διευθυντής Γραφείου Δημάρχου και ο Λεωνίδας Αμπελιώτης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγίου Δημητρίου.