🎭 Θεατρική παράσταση • «Η Σολομώντεια Λύση»

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου

🎭 Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12:00, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων Αγίου Δημητρίου παρουσιάζει τη σπουδαία θεατρική παράσταση «Σολομώντεια Λύση», στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Δημητρίου 55) με ελεύθερη είσοδο.

Η «Σολομώντεια Λύση» του Θιάσου Λαϊκού Θεάτρου MATICAPI του Γ. Καλατζόπουλου σε σκηνοθεσία του Γ. Τσαγκαράκη είναι ένα έργο, πάντα εξαιρετικά επίκαιρο, που απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους δείχνοντας μας το δρόμο για την αληθινή αγάπη. Το κείμενο είναι βασισμένο στο κινέζικο έργο του Λι Ξινγκντάο (13ος μ.Χ. αιώνας) «Ο Κύκλος με την Κιμωλία», απ’ όπου εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το ομώνυμο αριστούργημά του.

Λίγα λόγια για το έργο

«Σε ποιον ανήκει ένα παιδί; Σε ποιον το γάλα που χρειάζεται για να μεγαλώσει; Σε ποιον πόλεμο βρισκόμαστε άραγε και πόσοι έγιναν πριν από αυτόν;»

Ο Θίασος Λαϊκού Θεάτρου MATICAPI ακολουθεί την οδηγία του Μπρεχτ προτρέποντας τα παιδιά να παρακολουθήσουν την παράσταση ενεργά. Να εκφραστούν, να αναρωτηθούν αλλά και την κρίσιμη στιγμή να την καθορίσουν κιόλας. Ο στόχος είναι να παραμείνουν ενεργοί μικροί και μεγάλοι καθώς και η καλύτερη κατανόηση των μηνυμάτων του έργου με όχημα το παιχνίδι και τη δημιουργία.

Μια ιστορία που σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε έρχεται, με την αισιόδοξη ματιά της, να μας προτείνει ότι η αληθινή αγάπη, η ανιδιοτέλεια, η αλληλεγγύη και η δικαιοσύνη είναι τα μόνα αντίδοτα στη ματαιοδοξία και τον ατομικισμό.

Στη σκηνοθεσία ο Γιώργος Τσαγκαράκης, στα σκηνικά και τα κοστούμια η Βικτώρια Νταρίλα, στην πρωτότυπη μουσική ο Γιώργος Θεοφάνους, στις φωτογραφίες η Φιλιώ Σταματοπούλου με υπεύθυνη παραγωγής την Νατάσσα Μουσάδη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Γουγής, Γιώργος Ζιώγαλας, Νίκη Κάβουρα, Ιωάννα Μπιλίρη, Γιώργος Τσαγκαράκης.

Επί σκηνής παίζουν οι μουσικοί: Αντώνης Γουγής, Γιώργος Ζιώγαλας.