Θεατρική παράσταση • «Τσιτάχ – Η ερημιά του τερματοφύλακα»

Θεατρικές Ομάδες

🎭 Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27 Μαρτίου), παρουσιάζοντας το μονόπρακτο «Τσιτάχ – Η ερημιά του τερματοφύλακα» του Βασίλη Κατσικονούρη με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Νινιό, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:00 με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για το έργο

«Γιατί μερικοί άνθρωποι, είναι από μόνοι τους το μήνυμα,
έτσι όπως περνούν μέσα από τον κόσμο,
όπως κοιτάζουν, ή όπως χαμογελάνε…»

Ο Τσιτάχ, ένας πολύπειρος βετεράνος τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας, κάνει έναν ειλικρινή απολογισμό της μακροχρόνιας πορείας του, προσκεκλημένος από ένα σχολείο για να μιλήσει στα παιδιά για την αξία της άμιλλας και τα αθλητικά ιδεώδη. Με αυτή την αφορμή, εξιστορεί γεγονότα και εμπειρίες από τη ζωή και την καριέρα του, ξετυλίγοντας σιγά-σιγά το κουβάρι της ύπαρξης του… από τη δόξα, τα πλούτη και τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το μηδέν και το περιθώριο.  

Το χιούμορ εναλλάσσεται άψογα με τη συγκίνηση, στην εξαιρετική ερμηνεία του πρωταγωνιστή της παράστασης, ερμηνεία για την οποία ο Γιώργος Νινιός κατέκτησε το βραβείο κοινού στον Πρώτο Ανδρικό Ρόλο για τη σεζόν 2022- 2023 από την εφημερίδα Athens.

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Ερμίνα Κυριαζή – Γιώργος Νινιός
Μουσική – Στίχοι: Γιώργος Νινιός
Σκηνογραφική ιδέα: Ερμίνα Κυριαζή
Κατασκευή μαριονέτας: Βασίλης Βασιλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη – Χειρίστρια κούκλας: Γεωργία Μανελίδου
Περιγραφή αγώνα: Χρήστος Κυριαζής
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Ερμηνεία: Γιώργος Νινιός