Το 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου συμμετέχει στο openfest 2019

Το openfest (www.openfest.gr) είναι ένα φοιτητικό φεστιβάλ το οποίο προάγει το ελεύθερο λογισμικό, τον ανοιχτό κώδικα και το ανοιχτό υλικό. Σκοπός είναι η εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες, δίνοντας τη δυνατότητα σε δημιουργούς να προωθήσουν το έργο τους. Απευθύνεται σε όλους, αλλά εξειδικεύεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας και φοιτητές.
Το 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου συμμετείχε τη φετινή χρονιά στον διαγωνισμό ρομποτικής και physical computing της ΕΛΛΑΚ. Ο καθηγητής κ. Μπάκας Ιωάννης (Ηλεκτρονικός ΠΕ84) που διδάσκει στον Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού και οι μαθητές της Α’ τάξης, Ασημακόπουλος Νίκος, Γκαραβέλας Άγγελος και Κολένης Γιώργος σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης με χρήση ηλεκτρονικού κλειδιού.
Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για την κατασκευή στο σχετικό βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/1vuWFKG8IxQ
Το έργο αυτό, μαζί με άλλα έργα από σχολεία του νομού Αττικής, θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό την Κυριακή 9/6 και ώρα 13:00, στο αμφιθέατρο του κτιρίου Κ16, στην Πανεπιστημιούπολη 1 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Αθήνας). Επίσης θα εκτεθεί στο χώρο που openfest από τις 11:00 το πρωί.
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας έχουμε κοντά μας στην εκδήλωση αυτή.
Γιάννης Μπάκας
Ηλεκτρονικός ΠΕ 84
1ο ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου
MSc E-learning (ΠΑ.ΠΕΙ)