Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έρχεται στον Άγιο Δημήτριο

Κινηματογράφος

📽 Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου επαναφέρει το θεσμό προβολών βραβευμένων ντοκιμαντέρ από το «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Περιφερειακές Προβολές DOC – Stories», το Σάββατο 8 Απριλίου και την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και ώρα 20:30 με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ 

📽 Δυναμικά και συναρπαστικά, τα ελληνικά ντοκιμαντέρ πρωταγωνίστησαν στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 12 Μαρτίου 2023 τόσο σε φυσικό χώρο όσο και διαδικτυακά. Προβλήθηκαν 60 μεγάλου και μικρού μήκους ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα.

Τα 2 ντοκιμαντέρ που θα φιλοξενηθούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, στο πρόγραμμα «Περιφερειακές Προβολές» είναι:

Σάββατο 8 Απριλίου 2023 | Ώρα 20:30

«Πέντε φορές ξένος»


Ο καλλιτέχνης Σταύρος Κωτούλας έχει ζήσει πέντε ιστορίες ζωής σε πέντε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Οι πολιτικές ανατροπές, η φτώχεια, η δυσπιστία και, όπως πάντα, οι αποφάσεις των άλλων καθόρισαν την πορεία της ζωής του.
🗣 Μαζί μας στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» θα παραβρεθούν και θα συνομιλήσουν με το κοινό ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Βαγγέλης Ευθυμίου και ο ιστορικός Γιώργος Τσακνιάς.
🔴 Συντελεστές και στοιχεία
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ευθυμίου
Σενάριο: Βαγγέλης Ευθυμίου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βαγγέλης Ευθυμίου
Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή
Ήχος: Κωνσταντίνος Ντόκος
Παραγωγή: Landart Productions
Παραγωγοί: Βαγγέλης Ευθυμίου
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια:75′

Κυριακή 9 Απριλίου 2023 | Ώρα 20:30

«Η Μητέρα του Σταθμού»


Το ντοκιμαντέρ Η μητέρα του σταθμού ακολουθεί την ζωή εκείνων των γυναικών που από τη δεκαετία του ’60 έως το 1973 μετανάστευσαν στη Γερμανία. Ο Β ́ Παγκόσμιος Πόλεμος έριξε την σκιά του όχι μόνο στην ευρωπαϊκή, αλλά και στην ελληνική ιστορία. Για την Ελλάδα σήμαινε τη μεγάλη έξοδο από τα χωριά στην ξενιτιά.
🗣 Μαζί μας στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» θα παραβρεθούν και θα συνομιλήσουν με το κοινό η παραγωγός του ντοκιμαντέρ, Τζίνα Πετροπούλου και η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων Αγίου Δημητρίου και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Δημητρίου Ιωάννα Κωνσταντίνου.
🔴 Συντελεστές και στοιχεία
Σκηνοθεσία: Κωστούλα Τωμαδάκη
Σενάριο: Κωστούλα Τωμαδάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μοντάζ: Στέλιος Τατάκης
Ήχος: Μάνος Ηρακλής
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Παραγωγή: Vox Documentaries
Παραγωγοί: Τζίνα Πετροπούλου
Συμπαραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 80′

📌 Την επιμέλεια των Περιφερειακών Προβολών του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έχει η Επιτροπή Κινηματογράφου Αγίου Δημητρίου που αποτελείται από τους: Χαράλαμπο Τζιμινίδη, Μένο Δελιοτζάκη και Μαρία Καρακούση.