Το “Ταξίδι στον Πόντο” επιστρέφει

Tο Σεπτέμβριο του 2019, η Ένωση Ποντίων “Η Μαύρη Θάλασσα” πραγματοποίησε το πρώτο διαδραστικό σεμινάριο για παιδιά, αφιερωμένο στον Πόντο και την ιστορία του.
Τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, κατασκεύασαν τις πρώτες ελληνικές πόλεις, άκουσαν ιστορίες από Πόντιους πρώτης και δεύτερης γενιάς, ζωγράφισαν, ακολούθησαν το μυστικό χάρτη και ταξίδεψαν σε 6 διαφορετικές πόλεις του Πόντου.
Εκεί παρακολούθησαν 6 διαφορετικά έθιμα και άκουσαν ιστορίες από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ στο τέλος μπόρεσαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να γνωριστούν μεταξύ τους και να διασκεδάσουν!

Για την Ένωσή μας ήταν πάντα πολύ σημαντική η παίδευση των νέων παιδιών όχι μόνο για τους χορούς του Πόντου αλλά και για τη μουσική, τη διάλεκτο, την ιστορία και τα ήθη και έθιμά μας, που διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Το 2020 είχαμε στόχο να διοργανώσουμε ξανά το σεμινάριο αυτή τη φορά με ακόμα περισσότερα παιχνίδια και δραστηριότητες αλλά οι δύσκολοι καιροί που περνάμε δεν μας άφησαν να προχωρήσουμε.

Αποφασίσαμε λοιπόν, να προσαρμοστούμε στις μόδες της εποχής και να τολμήσουμε να ξεκινήσουμε έναν κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων για παιδιά, κάτι που είχε ήδη ζητηθεί και από τους μικρούς μας χορευτές και τις μικρές μας χορεύτριες.

tajidi_ston_ponto_7-2-2021_01

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Είτε μέσω του παραπάνω συνδέσμου σε μπλέ πλαίσιο “Δήλωση συμμετοχής” είτε μέσω e-mail στο imavrithalassa@gmail.com, είτε με SMS στο 6934405709 (Έλενα Τσιμαχίδου).

Σε περίπτωση που μας στείλετε mail ή SMS θα πρέπει να αναφέρετε τα παρακάτω:
1. e mail που θέλετε να λάβετε τον σύνδεσμο συμμετοχής
2. Σε ποιες ενότητες θέλετε να συμμετέχει το παιδί σας
3. Ηλικία και όνομα παιδιού καθώς και το όνομα σας.
Τα στοιχεία σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ενημερώσεις που αφορούν τα σεμινάρια και δε θα κοινοποιηθούν σε κανένα μέλος της ένωσης.

Σε πόσα σεμινάρια μπορούμε να συμμετέχουμε;

Σε όσα θέλετε αρκεί να έχετε δηλώσει συμμετοχή τουλάχιστον 2 ημέρες πριν από την κάθε θεματική! Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχετε σε όλα, ωστόσο η σύσταση μας είναι να παρακολουθήσει το παιδί τουλάχιστον τις 2 Κυριακές της ίδιας ενότητας λόγω των δραστηριοτήτων που θα υπάρχουν από την μία Κυριακή στην επόμενη.

Πόσο χρονών πρέπει να είναι το παιδί μου για να συμμετέχει; Μπορούν να το παρακολουθήσουν και έφηβοι ή και ενήλικες;

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Όλοι μας μικροί και μεγάλοι έχουμε πάντα κάτι να μάθουμε και να κερδίσουμε. Οι έφηβοι και οι ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν χωρίς να συμμετέχουν στην δραστηρίοτητα/παιχνίδι κάθε ενότητας που είναι αφιερωμένη σε παιδιά.
Συστήνουμε τα παιδιά που θα συμμετέχουν να είναι τουλάχιστον 9 ετών ώστε να έχει εισαχθεί στην εκπαίδευση τους η ιστορία και να είναι λίγο εξοικειωμένα με τη μυθολογία και την ιστορία. Οι παρουσιάσεις θα είναι προσαρμοσμένες σε ηλικίες 9-12 ωστόσο οποιοδήποτε παιδί διψάει για μάθηση είναι ευπρόσδεκτο!

Πώς θα τα παρακολουθήσουμε;

Θα συνδεθούμε μέσω google hangouts οπότε θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή και θα λάβετε τον σύνδεσμο συμμετοχής 1 ώρα πριν από την κάθε εισήγηση, δηλαδή κάθε Κυριακή στις 17.00. Δεν απαιτείται κάμερα ή μικρόφωνο καθώς υπάρχει chat οπού μπορούμε να αλληλοεπιδρούμε. Όταν δηλώσετε συμμετοχή θα λάβετε περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Η οικογένεια της Μαύρης Θάλασσας
imavrithalassa@gmail.com