Το υπέροχο, πολύχρωμο παιδικό καλοκαίρι στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

Άλλο ένα καλοκαίρι πέρασε και τόσο η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, όσο και οι συνεργάτες και συνεργάτιδές της είχαν πάντα το βλέμμα στραμμένο και την καρδιά ανοιχτή στα παιδιά της πόλης μας.

Το καλοκαίρι του 2022 ήταν ένα καλοκαίρι μαγικό, δροσερό, γεμάτο παιχνίδια και δραστηριότητες για περισσότερα από 2000 παιδιά του Δήμου.

Η καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση του 2022 ήταν αδιαμφισβήτητα γεμάτη κορυφαίες δράσεις που επιμελήθηκε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, Βάσω Αλεξίου και εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία από τις διοικήσεις και το προσωπικό των Οργανισμών Πολιτισμού, Αθήτισμού & Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) και Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας (ΟΠΚΑΠ).

► Οι ΑΘΛΟΔΙΑΚΟΠΕΣ απασχόλησαν 800 παιδιά σε σύνολο 3 περιόδων των 10 ημερών. Από το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Δημητρίου έως το Δημοτικό Στάδιο στη Θεομήτορος, αλλά και το Πάρκο Ασυρμάτου, τα γέλια και οι επιδόσεις των παιδιών ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Δράσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής, θαλάσσια μπάνια, εκδρομές… Τίποτα δεν έλειψε από τα παιδιά.

► Στις ΠΑΙΧΝΙΔΟΔΙΑΚΟΠΕΣ συμμετείχαν συνολικά 800 παιδιά σε 3 περιόδους με την τελευταία εξ αυτών να ξεκινά τέλος Αυγούστου και να εκτείνεται έως αρχές Σεπτέμβρη ώστε να απασχοληθούν στον ελεύθερο τους χρόνο και τα παιδιά που επέστρεφαν από τις διακοπές σε μια άδεια πόλη.

► Οι ΝΗΠΙΟΔΙΑΚΟΠΕΣ, το νέο εξαιρετικά καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Αγίου Δημητρίου φιλοξένησε στο 2ο Νηπιαγωγείο, 120 νήπια σε 2 περιόδους των 10 ημερών. Γιατί καινοτόμο; Διότι κάτι παρόμοιο, κάτι που απευθύνεται σε τόσο μικρά παιδιά, δεν έχει υλοποιηθεί από κανένα δήμο έως τώρα! Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ωστόσο το τόλμησε με όραμα, με προσεκτικό σχεδιασμό και πάνω απ’ όλα με περισσή αγάπη, και δικαιώθηκε! Η απόλυτη επιτυχία του προγράμματος, που στο μέλλον θα αναπτυχθεί πολύ περισσότερο, όπως άλλωστε του αξίζει, αποτυπώθηκε στα πλατιά χαμόγελα των παιδιών καθώς και στις εγκάρδιες ευχαριστίες των γονέων τους.

► Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ, η δική μας κατασκήνωση, ο επίγειος παράδεισος των παιδιών της πόλης μας, λειτούργησε σε 4 περιόδους και φιλοξένησε 500 παιδιά. 500 κατασκηνωτές/ώτριες που έζησαν το φετινό τους καλοκαίρι, στους ρυθμούς της κατασκήνωσης του Δήμου Αγίου Δημητρίου κι έφυγαν κλείνοντας την πολύτιμη ανάμνησή της στην καρδιά τους για πάντα.

Με το μυαλό μας γλυκά «αιχμάλωτο» ακόμα, στο πλούσιο πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Αγίου Δημητρίου… θαλάσσια μπάνια, δράσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, εκδρομές σε πολιτιστικά και αθλητικά πάρκα, extreme sports, ξεναγήσεις σε Μουσεία και τόσα άλλα… σας ευχόμαστε ένα πολύ όμορφο φθινόπωρο, μια εξαιρετική σχολική χρονιά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου το καλοκαίρι με ακόμα πιο υπέροχα προγράμματα και πολύ περισσότερες εκπλήξεις!
Γίνεται; Στο δήμο Αγίου Δημητρίου, γίνεται!