Υποδεχόμαστε το 2021 με ασφάλεια

Ο μεγάλος «πόλεμος» στον οποίο ενεπλάκη η ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο με τον Covid-19, φαίνεται να οδεύει προς το τέλος του, μετά και τη δημιουργία του σχετικού εμβολίου. Ωστόσο, το φαινόμενο της πανδημίας δεν έχει καμφθεί ακόμα, αφού μετράμε καθημερινά νέα κρούσματα και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Το διήμερο 27 και 28 Δεκεμβρίου 2020, στο πάρκο Ασυρμάτου, συνεργείο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε γρήγορα τεστ ανίχνευσης του covid-19 σε 732 συμπολίτες μας, από τους οποίους 8 άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον ιό.

Έναν ιό, που παρά την προσπάθεια και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται καραδοκεί γύρω μας. Μπορεί να τον συναντήσουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες και συναλλαγές και ο όποιος εφησυχασμός γεννιέται με αφορμή και την έναρξη των εμβολιασμών μπορεί να αποτελέσει αιτία περαιτέρω απωλειών σε ανθρώπινες ζωές, κάτι που θα είναι πολύ δυσάρεστο και άδικο, λίγο πριν από το τέλος αυτής της κρίσης.

Η αυστηρή εφαρμογή μέτρων, όπως είναι η χρήση μάσκας, η προσεκτική καθαριότητα των χεριών, η αποφυγή του συνωστισμού και όλες οι οδηγίες που δίνει η επιστημονική κοινότητα για τον περιορισμό της πανδημίας, θα πρέπει να τηρούνται από όλες και όλους μας μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε.

Ας κάνουμε το καθήκον μας, ώστε να δικαιωθεί και ο αγώνας όλων αυτών των συνανθρώπων μας που τους τελευταίους μήνες δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι το 2021 να είναι έτος απαλλαγμένο από τα δεινά και τις δυσκολίες που ζήσαμε το 2020.
Να είναι χρονιά, της ελευθερίας που στερηθήκαμε, της αλληλεγγύης που πάντα έχουμε ανάγκη, της δύναμης και της πίστης για να διεκδικούμε τα καλύτερα.

Καλή χρονιά σε όλες και όλους!
Με ατομική ασφάλεια και υγεία!
Με ειρήνη και πρόοδο για όλο τον κόσμο!

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου