Υποδεχόμαστε το Μάη στο Βοτανικό Κήπο

Βοτανικός Κήπος

Η Πρωτομαγιά είναι προ των πυλών και αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για τους πολίτες και όλα τα παιδιά της πόλης να περάσουν μια λουλουδένια μέρα στο Βοτανικό Κήπο.

► Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, από ώρα 17:30 έως 21:00, λίγες μόλις στιγμές πριν από τη Δευτέρα 1η Μαΐου, σας περιμένουμε στο Βοτανικό Κήπο, έναντι του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου, για να συμμετέχετε στα ειδικά εργαστήρια κατασκευής των μαγιάτικων στεφανιών  που θα στολίσουν όλο τον Άγιο Δημήτριο και θα καλωσορίσουν έναν από τους πιο μαγευτικούς μήνες του χρόνου, το Μάιο.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος έχει μεριμνήσει για όλα τα λουλούδια που θα χρειαστούν για την κατασκευή των στεφανιών, για dj που θα παίζει ζωντανά μουσική, αλλά και για τα εξαιρετικά εργαστήρια περιβαλλοντικού περιεχομένου, προσαρμοσμένα στο χώρο του Βοτανικού Κήπου, στα οποία θα μπορούν οι παρευρισκόμενοι/ες να πάρουν μέρος. 

Οι συμμετέχοντες/ουσες στα εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να ξεναγηθούν στο χώρο ώστε να γνωρίσουν και να μελετήσουν τα φυτά.
  • Να κατασκευάσουν μαγιάτικα στεφάνια.
  • Να παίξουν μουσικοκινητικά περιβαλλοντικά παιχνίδια.
  • Να κατασκευάσουν στεφάνια από ανακυκλώσιμα υλικά.
  • Να κατασκευάσουν φωλιές για πουλιά.
  • Να φυτέψουν κάποιο αρωματικό φυτό σε γλαστράκι που θα το πάρουν μαζί τους.

Λουλούδια, χρώματα κι αρώματα, παιδικά χαμόγελα και δημιουργίες κατευθείαν από τον αγνό κόσμο της παιδικής φαντασίας στον πρότυπο Βοτανικό Κήπο του Δήμου Αγίου Δημητρίου, θα ολοκληρώσουν την πιο μαγιάτικη ατμόσφαιρα αυτή την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.