Μήνυμα της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου, για το νέο έτος

Μηνύματα Δημάρχου

Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες,

Το 2020 βρίσκεται προ των πυλών και με αυτό θα κλείσει μια δεκαετία που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μια από τις πιο δύσκολες για τη χώρα μας, αφού υπήρξε πλήρης γεγονότων που έθεσαν το λαό μας σε μια παρατεταμένη δοκιμασία με συνέπειες και πληγές που δύσκολα και σε βάθος χρόνου αναμένεται να επουλωθούν.

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που οδήγησε το λαό της στη φτωχοποίηση, απείλησε άμεσα την κοινωνική συνοχή του, αλλά και την ίδια την υπόστασή της ως συντεταγμένου σύγχρονου κράτους.

Αδιαφιλονίκητη πραγματικότητα είναι ότι τα γεγονότα που ζήσαμε γέννησαν έναν αναπτυσσόμενο προβληματισμό που θα  συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια.

Η 1η Ιανουαρίου 2020 συναισθηματικά και σημειολογικά μας εισάγει στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την εξάλειψη των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, που στάθηκε με κάθε δυνατό τρόπο στο πλευρό του πολίτη, που υπέστη ως θεσμός τεράστιο πλήγμα, έχει καθήκον, υποχρέωση και ευθύνη να συνεχίσει τη σημαντική συμβολή της στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Μέσα σε αυτό το γενικό πλαίσιο ο Δήμος μας έδωσε το «παρών» σε κάθε δραστηριότητα, σε κάθε καινοτομία, σε κάθε εκδήλωση του θεσμού, χωρίς να παραμελεί τις διαρκείς παρεμβάσεις, που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Με το ίδιο πνεύμα θα  εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε, και περνώντας το κατώφλι της νέας δεκαετίας. Με την ίδια ενωτική και δημιουργική διάθεση θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη συνεργασία όλων των δημοτικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλων των κοινωνικών δυνάμεων που δρουν έξω απ’ αυτό, στο πλαίσιο πάντοτε του θεσμικού ρόλου του καθενός.

Ο τόπος μας, τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει σαφή πρόοδο, χάρις στη συμβολή όλων των κατοίκων του. Στον ίδιο ρυθμό θα συνεχίσουμε με την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι η χώρα μας θα πορευθεί μέσα σε ένα ειρηνικό διεθνές περιβάλλον, με όσο το δυνατό λιγότερες ακρότητες σαν αυτές που ζήσαμε μέσα στη χρονιά που τελειώνει.

Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι από βάθους καρδιάς, η υποδοχή του νέου έτους, να σας βρει όλες και όλους εν μέσω οικογενειακής ευτυχίας και κοινωνικής προόδου και ακόμη, το 2020 να είναι ο χρόνος που θα ικανοποιήσει κάθε σας προσδοκία.-

                                                                                                                  Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου