Τα Λύκεια της πόλης έτοιμα να ανοίξουν την «ασφαλή» αγκαλιά τους στο μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό

Λύκεια

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η επανεκκίνηση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Λύκεια, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες, ώστε οι εκπαιδευτικές μονάδες καθαρές και υγειονομικά ασφαλείς να υποδεχθούν την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 μαθητές/ριες και εκπαιδευτικούς.

Το προσωπικό καθαριότητας, εξοπλισμένο με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, με τη βοήθεια και ειδικών συνεργείων των υπηρεσιών Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ολοκλήρωσε σχολαστικό καθαρισμό και απολυμάνσεις όλων των χώρων, εσωτερικών και εξωτερικών στα σχολικά συγκροτήματα των Λυκείων, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ώστε να καταστούν καθαροί, ασφαλείς και περιποιημένοι όλοι οι χώροι που θα φιλοξενήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ενισχύσαμε αριθμητικά το προσωπικό καθαριότητας των εκπαιδευτικών μονάδων που θα λειτουργήσουν από την Δευτέρα 12 Απριλίου, ώστε να εξασφαλίσουμε εντατική και αδιάλειπτη εξυπηρέτηση και φροντίδα όλων των χώρων (αιθουσών, τουαλετών, γραφείων κ.λπ.) και κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων  στο μέτρο του δυνατού.

Ως δημοτική αρχή εξασφαλίσαμε να κάνουν δωρεάν διαγνωστικά τεστ (rapid test covid-19) όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία (διοικητικό προσωπικό, καθαριότητα, φύλακες, προσωπικό κυλικείων κ.λπ.).

Φροντίσαμε όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις να έχουν επαρκή αντισηπτικά διαλύματα για κάθε χώρο, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός, χειροπετσέτες, όλα τα απαραίτητα είδη ευπρεπισμού σε επαρκείς ποσότητες.

Η Δήμαρχος, η Σχολική Επιτροπή σύσσωμη, οι Αντιδήμαρχοι και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου με υπευθυνότητα, συνεργάστηκαν αρμονικά μεταξύ τους, αλλά και με τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, έχοντας στόχο την από κοινού προσπάθεια στην επίτευξη της ασφαλούς επανεκκίνησης των Λυκείων της πόλης μας.

Με την υπόσχεση ότι η δημοτική αρχή θα είναι παρούσα σε κάθε ανάγκη που θα προκύπτει σ’ αυτήν την δύσκολη συγκυρία, ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή επιτυχία σ’ αυτό το εγχείρημα και καλή δύναμη σε όλους!

Η Πρόεδρος
της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Μαρία Θάνου