Τα παιδιά “ζωγραφίζουν” το 1821

Δημοτικά Σχολεία

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, στo πλαίσιo του επετειακού εορτασμού των 200 ετών από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, προσκαλεί όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων του Δήμου Αγίου Δημητρίου να αποτυπώσουν με μια ζωγραφιά, οποιοδήποτε θέμα σχετιζόμενο με το 1821 που τους εμπνέει. Τα έργα των παιδιώνν θα εκτεθούν για όλο το κοινό σε καθορισμένους χώρους του Δήμου.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ριες των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των καλλιτεχνικών να παροτρύνουν τους/τις μαθητές/ριες να συμμετάσχουν.

Η επέτειος αυτή, ιδιαίτερα σημαντική για το έθνος μας, αποτελεί λόγο εορτασμού καθώς και έναυσμα προβληματισμού, η δε συμμετοχή σε δραστηριότητες όπως αυτή που προτείνουμε συμβάλλει στη διαμόρφωση εθνικής συνείδησης των νέων μας.

Μπορείτε να στέλνετε τα έργα των μαθητών/ριών του σχολείου σας στην ακόλουθη διεύθυνση, μέχρι και τις 25 Ιουνίου 2021: opap@dad.gr

Θα χαρούμε πολύ να λάβουμε τα έργα σας και να τα εκθέσουμε στους δημόσιους χώρους της πόλης μας, ως μία ελάχιστη συμμετοχή στην μεγάλη εθνική μας επέτειο.

Η Πρόεδρος του ΟΠΑΠ
Βασιλεία Αλεξίου