Ανακοίνωση για το πρόγραμμα “Αθλοδιακοπές 2021”

Αθλοδιακοπές

Αγαπητοί γονείς,

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, με χαρά σας καλωσορίζει στην 1η περίοδο του  θερινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Αγίου Δημητρίου  “Αθλοδιακοπές 2021” που ξεκινάει, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.

Στην περίοδο αυτή θα προσπαθήσουμε, μέσα από τα αθλήματα και το παιχνίδι, να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να ανήκεις σε μια ομάδα και πόσο σπουδαίο είναι να μπορείς να δώσεις την ευκαιρία σε κάποιον να γίνει νέο μέλος της. Αναγνωρίζοντας την αξία της ατομικότητας του καθενός, ενισχύουμε  τη δύναμης της ομάδας, χτίζοντας γέφυρες φιλίας.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος, η ώρα προσέλευσης των παιδιών κυμαίνεται μεταξύ 7:30 -8:45 στο αθλητικό κέντρο στο οποίο έχουν κάνει την εγγραφή τους.

Όλα τα παιδιά καλό είναι να έχουν μαζί τους το δικό τους  παγούρι ή μπουκάλι με νερό ή χυμό και κολατσιό.

Οι μικροί/ές μας αθλούμενοι/ες χρειάζεται οπωσδήποτε να φορούν καπέλο και αθλητικά παπούτσια, για την ασφαλή συμμετοχή τους στις αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης, καλό είναι να  έχουν μαζί τους  και μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα.

Επισημαίνεται ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να έχουν μαζί τους τιμαλφή αντικείμενα (κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, tablet κ.λπ.).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο θαλάσσιες εκδρομές και δύο αθλητικές – ψυχαγωγικές, ανά περίοδο.

Τις μέρες των θαλάσσιων εκδρομών τα παιδιά μπορούν να έχουν πάρει ένα ελαφρύ πρωινό. Επίσης τις μέρες αυτές ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΙ ΓΑΛΑ στο πρωινό τους. Απαραίτητο είναι να έχουν μαζί τους τσάντα με μαγιό, παντόφλες, πετσέτα και αντηλιακό, σωσίβιο ή μπρατσάκια για όσα παιδιά δεν γνωρίζουν καλό μπάνιο.

Η  ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ  13:30 – 14:00 & 15:00

Η είσοδος για το κέντρο του Ασυρμάτου θα γίνεται από την οδό Ασυρμάτου, την είσοδο με τα σκαλιά που οδηγεί στα ανακαινισμένα κτίσματα.

Κατά την έναρξη του προγράμματος οι γονείς οφείλουν υποβάλουν με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986) τα στοιχεία του ατόμου που θα παραλαμβάνει καθημερινά το παιδί από το αθλητικό κέντρο.

Τα παιδιά φέρνουν στην πρώτη προσέλευση το δελτίο καταγραφής αθλουμένου/ης το οποίο συμπληρώνεται και υπογράφεται από τους συνοδούς τους.
Το Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου/ης μπορείτε να βρείτε …ΕΔΩ

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η διεξαγωγή του προγράμματος διέπεται  από τις αρχές ασφαλούς άσκησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις και θα εφαρμόζονται όλες  οι προβλεπόμενες οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείωνγια τον Covid-19 .

Σύμφωνα με το Γενικό Πρωτόκολλο για Αθλητικά Summer Camps της Γενικής Γραμματείς Αθλητισμού θα εφαρμόζεται εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος

Τα παιδιά θα πρέπει να  φέρνουν στην πρώτη προσέλευση της εβδομάδας, την δήλωση αποτελέσματος του self test το οποίο θα συμπληρώνεται και  θα υπογράφεται από τους κηδεμόνες τους. 

Καθημερινά, κατά την προσέλευση, σε όσους/ες εισέρχονται θα γίνεται θερμομέτρηση με απαγόρευση εισόδου σε όσους/ες έχουν σε τρεις μετρήσεις θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37ο c.