Επίσκεψη της πρώην Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

Προϋπολογισμοι – Έργα
👥 Συνάντηση με την πρώην Περιφερειάρχη Αττικής και Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης Δύναμη Ζωής, Ρένα Δούρου και συνεργάτες της πραγματοποίησε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου, η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου

📌 Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου συζήτησε σε φιλικό κλίμα με την κ. Δούρου την πορεία των έργων, αναφερόμενη κυρίως στα μεγάλα έργα, που εκτελούνται αυτή την περίοδο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα την ανάπλαση της Λεωφόρου Αγ. Δημητρίου, της περιοχής πέριξ Σταθμού Μετρό Αγίου Δημητρίου και την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο.

 

📌 Παράλληλα, η κ. Ανδρούτσου ενημέρωσε για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και των Δομών αντιμετώπισης της φτώχειας που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ (Π.Ε.Π ΑΤΤΙΚΗ). Υπογράμμισε επίσης μείζονα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου όπως το Ρέμα της Πικροδάφνης και την άμεση αναγκαιότητα παρέμβασης για την ανακατασκευή στις πεζογέφυρες (Δράμας, Ηλιακτίδος) που αποτελούν αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

 

📌 Επίσης ενημέρωσε για την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών για την υλοποίηση δυο έργων με ώριμες μελέτες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας.
Πρόκειται για τα έργα:
➡️ Αναβάθμιση σχολικών μονάδων (Π/Υ 1,6 εκατ. ευρώ)
➡️ Κατασκευή και συντήρηση ραμπών ΑμεΑ σε οδούς αυξημένης κυκλοφορίας (Π/Υ 300.000 ευρώ)

► Η Δήμαρχος τόνισε: «Είναι μεγάλη η ανάγκη συνεργασίας του Α’ και του Β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση βιώσιμων έργων και αναγκαίων υποδομών. Αυτή η συνεργασία πρέπει να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στις προτεραιότητες που θέτουν οι τοπικές αρχές».

► Η Ρένα Δούρου δήλωσε: «Είμαστε σήμερα εδώ για ενημέρωση και για στήριξη. Ο στόχος της Δύναμης Ζωής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην Οικονομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Αθλητισμού και Πολιτισμού είναι να στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, τις τοπικές Αρχές στην προσπάθειά τους να γίνουν πράξη έργα υποδομής, έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, που χρηματοδοτήσαμε αλλά και άλλα που επιβάλλεται να προχωρήσουν. Δεν λειτουργούμε σήμερα έτσι, αλλά ανέκαθεν. Γιατί πυξίδα μας ήταν και παραμένει η στήριξη των πολιτών».

 

✔️ Τόσο στη συνάντηση όσο και στην επίσκεψη στα έργα παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι: Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελος Γαβαλάς, Ποιότητας Ζωής Σπήλιος Διαβολίτσης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Βασίλης Κουτσοβασίλης, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Θοδωρής Σταματάκης και η Γραμματέας του ΔΣ Αγίου Δημητρίου και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Αγίου Δημητρίου Γιάννα Κωνσταντίνου.