📚 Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Δημοτικά Σχολεία

► Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, με την παρουσίαση του διαχρονικά δημοφιλούς παραμυθιού «Το Ασχημόπαπο» (εκδ. 1843) του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και ώρα 11:00 με ελεύθερη είσοδο.

► Η 2α Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και δε θα μπορούσε να τιμηθεί καλύτερα από την παρουσίαση του εμβληματικού παραμυθιού «Το Ασχημόπαπο» από τη φιλόλογο και συγγραφέα Σοφία Δ. Νινιού.

► «Το Ασχημόπαπο» παραμένει ένα από τα πιο ακριβή, λιτά και ουσιαστικά, στο συμβολισμό τους, παραμύθια με θέμα την κακοποίηση και τον εκφοβισμό που υφίσταται κάποιος λόγω της διαφορετικότητάς του και ποτέ δεν κουραζόμαστε να το διαβάζουμε και να το ξαναδιαβάζουμε. Με τρυφερότητα και πηγαία ενσυναίσθηση διδάσκει κάθε μικρό και μεγάλο «παπί» το ταξίδι και τη σημασία της αυτογνωσίας, της αυτοπεποίθησης και της αγάπης στον εαυτό μας.

Η παρουσίαση ενδείκνυται ιδανικά για παιδιά 8-12 ετών.