Ανακοίνωση της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου για την υποστελέχωση του Δήμου

Μηνύματα Δημάρχου

Με έκπληξη είδαμε αναρτήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο υποψηφίου Δημάρχου, που αναφέρονται στη στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και αποδίδουν ευθύνες στη Διοίκηση, εστιάζοντας στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ).

Η αναγκαιότητα για επικαιροποίηση/συμπλήρωση του ΟΕΥ είναι δεδομένη, εξ ου και η κοπιώδης προσπάθεια των στελεχών του Δήμου για τη σύνταξη του νέου ΟΕΥ με την ενσωμάτωση όλων των νέων διατάξεων, ολοκληρωμένη πρόταση που έχουν λάβει προ μηνών όλες και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι για να εκφράσουν τυχόν αντιρρήσεις και προτάσεις.

Το κρίσιμο ζήτημα όμως για την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Δήμου δεν είναι η αλλαγή του ΟΕΥ, αλλά η επί σειρά ετών ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ προσλήψεων ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού. Άλλωστε στον ισχύοντα ΟΕΥ οι καλυμμένες θέσεις είναι 196 και οι ΚΕΝΕΣ 161! Οι 42 νέες κενές θέσεις που θα προστεθούν με την εφαρμογή του νέου ΟΕΥ απλά θα επιδεινώσουν το συσχετισμό.

Αν λοιπόν σε αυτή τη δυστοπία προστεθεί η εφαρμογή της ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ του Δήμου προέλευσης, γίνεται απόλυτα κατανοητή η εναντίωση του συνόλου της Αυτοδιοίκησης, διαχρονικά μέσω ΚΕΔΕ, για τη συνεχή μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους Δήμους χωρίς πόρους, χρήματα και ανθρώπινο δυναμικό.

Όσο για τον ετήσιο Προγραμματισμό Προσλήψεων τακτικού προσωπικού, ο πίνακας που ακολουθεί αποτυπώνει την προσχηματική διαδικασία, αφού με το αίτημα που υποβάλουμε κάθε φορά δεσμεύεται σημαντικός αριθμός θέσεων, χωρίς αποτέλεσμα!

Έτος Εισήγηση/Αίτημα Έγκριση Πρόσληψη
2020 13 2 0
2021 18 2 2
2022 10 3 0
2023 5 3 0
2024 7 Αναμονή Αναμονή

Η εκτόξευση πυρών κατά της διοίκησης του Δήμου, λοιπόν, μόνο ως πράξη άγνοιας ή κακοβουλίας μπορεί να χαρακτηρισθεί. Οι πραγματικές ευθύνες για την υποστελέχωση των Δήμων πρέπει να αναζητηθούν στις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Ιδού λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό!

Όσοι και όσες ανησυχείτε πραγματικά και όχι προσχηματικά για το φλέγον αυτό ζήτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώστε τη φωνή σας με τη δική μας και με των εργαζομένων, που μοχθούν καθημερινά να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις και στραφείτε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αυτή θα είναι μια έντιμη και υπεύθυνη στάση, που όμως, προϋποθέτει την παραμέριση των κομματικών ταυτοτήτων και τη δέσμευση υπηρέτησης του οράματος για ανεξάρτητη και αυτοδύναμη Αυτοδιοίκηση, διαδικασία που δυστυχώς δεν φαίνεται να ταιριάζει σε όλους, αφού οι διαγκωνισμοί για την εξασφάλιση του κομματικού χρίσματος είναι αρκετά ευδιάκριτοι αυτή την εποχή!

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου