Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023 • 6ος Ποδηλατικός Γύρος

Βιώσιμη ανάπτυξη

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Οι φετινές δράσεις του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ξεκινούν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 8:00 με την εικαστική παρέμβαση Asphalt Art που θα πραγματοποιηθεί έξω από το 13ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Αργοστολίου, από τους μαθητές των σχολείων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της δράσης, θα παραμείνει κλειστό τμήμα δρόμου από την οδό Λευκών Ορέων έως την οδό Λήμνου.

Το ίδιο απόγευμα και ώρα 18:00, συναντιόμαστε στο Πάρκο Οικογένειας (Αργοστολίου και Βαμβακάρη), όπου και θα απολαύσουμε ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους που αφορούν

-στο μετρό, το λεωφορείο, το αυτοκίνητο
-στο περιβάλλον που στο τέλος θα κερδίσει
-φτου ξελευτερία το ποδήλατο
-παίζουμε για τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης

Το υπέροχο συμπεριληπτικό νέο Πάρκο θα μετατραπεί σε σημείο συνάντησης, παιχνιδιού, δημιουργικότητας, ποδηλασίας και αλληλεπίδρασης για μικρούς και μεγάλους από τα 20ο, 13ο-21ο, 9ο δημοτικά σχολεία, αλλά και απ’ όλες τις γειτονιές του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Τη δράση θα ολοκληρώσει μια μεγάλη κλήρωση για ένα ποδήλατο και ένα smartwatch!

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ
ΜΕ ΠΙΚ-ΝΙΚ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 

Πάρτε τα ποδήλατα και τα κράνη σας και ραντεβού την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 στις 10:30 το πρωί. Η κυριακάτικη ποδηλατάδα που διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας θα έχει σημείο εκκίνησης το Μνημείο Ηρώων (πεζόδρομος Α. Παπανδρέου, π. ΙΚΑ), ενώ η ποδηλατοπορεία θα ακολουθήσει διαδρομή προς το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Ασύρματο, όπου και θα πραγματοποιηθεί στάση μεγάλης διάρκειας για πικ-νικ, παιχνίδια, κόλπα με το ποδήλατο και όχι μόνο.

Εκτός από τους συμμετέχοντες/ουσες, καλεσμένα είναι και όλα τα παιδιά της ευρύτερης γειτονιάς του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής που μπορούν να προσέλθουν ελεύθερα στο σημείο με τα ποδήλατα τους, να παίξουν μαζί μας και να απολαύσουν το πικ-νικ που έχει διοργανωθεί.  Μετά το πικ-νικ θα πραγματοποιηθεί επιστροφή στο σημείο εκκίνησης. Με την ολοκλήρωση της διαδρομής, δύο τυχεροί/ές θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα ποδήλατο και ένα έξυπνο ρολόι χειρός.   

Οι ποδηλατικοί γύροι που ο Δήμος Αγίου Δημητρίου προωθούν:

► Την υγεία και την ευεξία όσων συμμετέχουμε
► Την εξάσκηση για μια ασφαλή μετακίνηση στην πόλη
► Την ενθάρρυνση στη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, όπως είναι το ποδήλατο και γενικά τα μέσα μικροκινητικότητας, για τις σύντομες αποστάσεις μας μέσα στην πόλη
► Τη διασκέδαση και τη χαρά του ποδηλάτου!

Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου μας, σε συνεργασία με την Τροχαία Ελληνικού και Καλλιθέας, θα φροντίσουν για την ασφαλή μετακίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου, αλλά και γενικότερα της δράσης.

Και αυτή η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ποδηλαττικής Κοινότητας, της Ανεξάρτητης Ποδηλατικής Κίνησης «εν κινήσει” και του Σώματος Προσκόπων Αγίου Δημητρίου.

Μεγάλοι χορηγοί και θερμοί υποστηρικτές της ποδηλατικής  αυτής δράσης είναι η Osteoiasis Ορθοπαιδικό Κέντρο Κωνσταντίνος Τσαμπάζης MD – PhD – FRCS, τα Φροντιστήρια Διακρότημα – Άγιος Δημήτριος, Μουσταρδόμελο, Passaje, Σάννης Προϊόντα Ζύμης και Η Φρουταγορα – Σάκης Κουτσιαύτης, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Χορηγοί επικοινωνίας: Αττικα 24 gr, attica, nevronas, Agios dimitrios news.