Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση “Χορέψατε – Χορέψατε “

Ενημερωτικό Δελτίο

Με τον τίτλο “χορέψατε-χορέψατε” έλαβε χώρα μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία του Ωδείου και του Τομέα Χορού του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Ο κόσμος που προσήλθε είχε την ευκαιρία να απολαύσει, την Κυριακή 21/04, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα χορού, (που μεταφέρθηκε από τις 29/04, επειδή συνέπιπτε φέτος με την Μεγάλη Δευτέρα), πέντε χορευτικά δρώμενα σε πέντε διαφορετικούς χώρους.

Το πρώτο  χορευτικό δρώμενο έγινε στον εξωτερικό χώρο από την δασκάλα χορού Φοίβη Χανιώτη, με δύο προχωρημένες μαθήτριες της στο σύγχρονο.

Κατόπιν το κοινό οδηγήθηκε στην μεγάλη αίθουσα του Ωδείου όπου η καθηγήτρια του ωδείου και σοπράνο Ιλια Ηλιοπούλου τραγούδησε και μάγεψε τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα χόρεψε με χιούμορ και λυρικότητα  η Νατάσσα Χρήστου (προχωρημένη μαθήτρια της σχολής). Έπειτα το κοινό μοιράστηκε σε τρεις ομάδες για να παρακολουθήσει εναλλάξ τις επόμενες τρείς μουσικοχορευτικές δράσεις, δηλαδή:

  1. Στην πρώτη αίθουσα χορού χόρεψε η δασκάλα χορού Αννα Κίσκιλα και στο πιάνο συνόδευσε επάξια ο καθηγητής του ωδείου Κώστας Καραμάνος.
  2. Στην δεύτερη αίθουσα χόρεψε η δασκάλα χορού Λήδα Διώχνου με ένα μουσικό ντουέτο, την Μάγδα Στρατούλη -καθηγήτρια του ωδείου στην κιθάρα, και την Βασιλική Κωστόγιαννη – μουσικό της φιλαρμονικής του Δήμου, στο φλάουτο.
  3. Στην αίθουσα υποδοχής του τρίτου ορόφου χόρεψε η δασκάλα χορού Ελένη Χατζή με την καθηγήτρια του ωδείου Ολγα Λυκουρίνου στο αρμόνιο.

Μετά το κοινό, καθοδηγήθηκε ξανά στο προαύλιο όπου επαναλήφθηκε  το πρώτο χορευτικό δρώμενο μέχρι να οδηγηθεί και πάλι στην μεγάλη αίθουσα για ένα τελικό δρώμενο με όλες τις δασκάλες και τις μαθήτριες να χορεύουν σε μία υπέροχη μουσική πιάνου από  τον Διευθυντή του ωδείου Δημήτρη Παπαθεοδώρου.

Στο τέλος της εκδήλωσης η καλλιτεχνική διευθύντρια του τμήματος χορού Ντορίνα Καλεθριανού ευχαρίστησε θερμά τον πολύ κόσμο που προσήλθε και τους τίμησε , έναν έναν  όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και προσωπικά την αντιδήμαρχο πολιτισμού και αστικής πανίδας  Αγγελική Σαραβελάκη που ήταν αρωγός στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής. Το κοινό χειροκρότησε θερμά, φεύγοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένο από τον πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης με  αφορμή  την παγκόσμια ημέρα χορού.