Χορός

Η Σχολή Χορού του Δήμου Αγ. Δημητρίου έχει μία ιστορία εικοσαετίας. Από το 2015 λειτουργεί με δύο αίθουσες στις νέες εγκαταστάσεις της οδού Κλεάρχου 71, συστεγαζόμενη με το Ωδείο του Δήμου.

Λειτουργούν τμήματα:

 • Μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά από 3,5 έως 5,5 ετών.
  Πρόκειται για ένα μάθημα που αναπτύσσει στο μικρό παιδί την συνεργασία, την επικοινωνία, την αίσθηση του χώρου και του χρόνου, τη μουσικότητα, την κινητικότητα, την δημιουργικότητα, την προσωπική έκφραση και την εκγύμναση μέσα από το κινητικό παιχνίδι. Όλα αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία για να ενταχθεί αργότερα το παιδί στην τεχνική του κλασικού χορού.
 • Προετοιμασία μπαλέτου για παιδιά από 5,5 έως 7 ετών.
 • Μπαλέτο για παιδιά από 7 ετών και άνω.
 • Μπαλέτο για ενήλικες (αρχάριους/-ες ή προχωρημένους/-ες)
 • Σύγχρονο για παιδιά από 7 ετών και άνω.
 • Σύγχρονο για ενήλικες (αρχάριους/-ες ή προχωρημένους/-ες)
 • Χορευτική γυμναστική για εφήβους/νεάνιδες και ενήλικες (μυϊκή ενδυνάμωση με στοιχεία σύγχρονου χορού).
 • Γυμναστική (μυϊκή ενδυνάμωση με έντονα στοιχεία Pilates).
 • Αργεντίνικο Τάνγκο 

Όλα τα τμήματα αποσκοπούν στην αρμονική σχέση του ατόμου με το σώμα του. Παιδαγωγικά, ο χορός αποτελεί έναν ταυτόχρονο τρόπο γύμνασης και έκφρασης που αναπτύσσει τη χάρη, τη λεπτότητα, την ευαισθησία, καθώς και την επικοινωνία, την μουσικότητα και την δημιουργικότητα των παιδιών. Για τους ενήλικες αποτελεί έναν πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο εκγύμνασης.

Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών λειτουργίας της σχολής καταφέραμε να διακρίνουμε πολλά ταλαντούχα παιδιά και να τα καθοδηγήσουμε από μικρά προς την επαγγελματική κατεύθυνση, προετοιμάζοντάς τα για τις εξετάσεις των επαγγελματικών σχολών χορού.

Κάθε χρόνο οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να παρακολουθήσουν την πρόοδο των παιδιών:
1. Στο ανοιχτό μάθημα του Δεκεμβρίου που πραγματοποιείται στην τάξη και
2. Στην ετήσια παράσταση του Ιουνίου που πραγματοποιείται σε θεατρικό χώρο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου τόσο οι πτυχιούχοι δασκάλες κλασικού και σύγχρονου χορού, όσο και η καλλιτεχνική διευθύντρια του τομέα χορού είναι στην διάθεση των παιδιών, των γονέων και κηδεμόνων για οποιαδήποτε ανάγκη προκύπτει. Η σχολή λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ντορίνας Καλεθριανού, από το 1999 έως και σήμερα και διδάσκουν πτυχιούχοι δασκάλες ανωτέρων επαγγελματικών σχολών χορού.

Οι εγγραφές ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται για μεν τα παιδιά μέχρι και τον Απρίλιο, για δε τους εφήβους/νεάνιδες και ενήλικες καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.
Η φοίτηση των μαθημάτων αρχίζει στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την 30η Ιουνίου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Η ευαίσθητη κοινωνική πολιτική του Ο.Π.Α.Π. καθιστά τον τομέα χορού απολύτως ανταγωνιστικό απέναντι στις ιδιωτικές σχολές χορού και ανάμεσα σ΄έναν από τους ανταγωνιστικότερους ανάμεσα στους τομείς χορού των άλλων Δήμων της χώρας. Προβαίνει σε ειδικές εκπτώσεις η υποτροφίες σύμφωνα με κοινωνικά κριτήρια.

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 9734 051 (Δευτέρα – Παρασκευή, απογευματινές ώρες).
Διεύθυνση εγγραφών: Κλεάρχου 71 (2ος όροφος) (Δευτέρα – Παρασκευή, απογευματινές ώρες).


Ανακοινώσεις • Εκδηλώσεις • Δράσεις