Με ομοφωνία η εκλογή του προεδρείου

Δελτίο Τύπου

Στέλιος Μαμαλάκης: «Κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον γυρίζουμε σελίδα με πρώτο στόχο μας την εξάλειψη των προβλημάτων των πολιτών»

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 οι δημαιρεσίες στο δήμο Αγίου Δημητρίου. Στην ειδική πρώτη συνεδρίαση εξελέγη με ομοφωνία το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου  και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Αγίου Δημητρίου. Ειδικότερα, Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφούσας Παράταξης Μέλλον για τον Άγιο Δημήτριο  Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, Αντιπρόεδρος ο Aναστάσιος Αδαμόπουλος από την παράταξη «Αλλάζουμε την Πόλη Συμμετέχουμε-Ενώνουμε», ενώ Γραμματέας εξελέγη ο Δημήτρης Βρεττός από την παράταξη  «Αγαπάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο». Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε έλαβαν 32 ψήφους, ενώ υπήρχαν και δύο λευκά.

Δημοτική Επιτροπή

Πρόεδρος της Δημοτικής επιτροπής είναι ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης, ενώ η σύνθεση που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία είναι η εξής: Αχουλιά -Σκριβάνου Μαρία, Κάππος Γεώργιος, Κυριακάκης Κωνσταντίνος, Μπάντος Μάριος-Ιωάννης, Μπούρης Ευάγγελος, Ανδρούτσου Μαρία, Γαβαλάς Άγγελος και Συρράκος Νικόλας.

Μετά και από εισήγηση του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη, αλλά και πρόταση που υπέβαλε η κ. Ανδρούτσου,  συμφωνήθηκε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δημοτική Επιτροπή, να προταθεί να  συμμετέχουν και εκπρόσωποι των παρατάξεων που δεν εξέλεξαν μέλη. Οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι αν και δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, θα μπορούν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και να διατυπώνουν θέση.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των δημαιρεσιών ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης επισήμανε: «Εύχομαι καλή θητεία στα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου μας τα οποία εξελέγησαν με ομοφωνία. Η σύμπνοια αυτής της πρώτης ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι ένα θετικό δείγμα που θα επιβεβαιώσει ότι κοινός εχθρός όλων μας είναι η εξάλειψη των προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες μας. Κοιτάζουμε με αισιοδοξία το Μέλλον και γυρίζουμε σελίδα. Εύχομαι καλή θητεία και στα μέλη της Δημοτικής επιτροπής και καλώ όλων τους συναδέλφους να εργαστούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη μείωση της ταλαιπωρίας τους. Ως διοίκηση είμαστε αποφασισμένοι να γυρίσουμε οριστικά σελίδα στην πόλη μας και αυτό θα το πράξουμε με αποφασιστικότητα και πολλή δουλειά».

Χαιρετισμούς κατά την έναρξη της Ειδικής συνεδρίασης απηυθύναν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων. Πρώτη έλαβε το λόγο η Μαρία Ανδρούτσου επικεφαλής της Παράταξης «Αλλάζουμε την Πόλη Συμμετέχουμε-Ενώνουμε» και ακολούθησαν οι: Γιώργος Παπατριανταφύλου επικεφαλής της παράταξης «Αγαπάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο», Πρεκετές Χρήστος Επικεφαλής της Παράταξης «Νέα Πνοή Προοπτική για τον Άγιο Δημήτριο» και  Παναγιώτα Δήμου Επικεφαλής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου».  Προεδρεύων της συνεδρίασης ήταν ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος Ευάγγελος Μπούρης.

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Με απόφαση του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη η οποία εκδόθηκε από τις 3/1/2024 οι αντιδήμαρχοι που ορίζονται είναι:

  1. Μαρία Αχουλιά Σκριβάνου, Αντιδήμαρχος Παιδείας
  2. Γεώργιο Κάππος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
  3. Γεώργιος Ταμπακόπουλος, Αντιδήμαρχος Εποπτείας Πόλης
  4. Ελένη Κοντόγγονα, Αντιδήμαρχος Διοίκησης
  5. Βασίλειος Ζαχαριάς, Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Ανασυγκρότησης
  6. Ιωάννης – Μάριος Μπάντος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών
  7. Αθανάσιος Μπαμπάνας, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας
  8. Κωνσταντίνος Κυριακάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου
  9. Ευάγγελος Μπούρης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Παιδικών Κατασκηνώσεων
  10. Αγγελική Σαραβελάκη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Δείτε αναλυτικά τις αρμοδιότητες τους στον παρακάτω σύνδεσμο: https://dad.gr/dimos/o-dimos/dimotiki-archi/antidimarchoi/