Κατασκήνωση Ραφήνας

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διαθέτει ιδιόκτητη παιδική κατασκήνωση, η οποία βρίσκεται σε πευκόφυτη έκταση 10 περίπου στρεμμάτων στη θέση Περιβολάκια Ραφήνας. Η ανέγερση της κατασκήνωσης ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2010, ενώ χρηματοδοτήθηκε τόσο από ευρωπαϊκούς όσο και από εθνικούς πόρους, αλλά και από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Η κατασκήνωση του Δήμου λειτουργεί από το καλοκαίρι το 2011 και η συμμετοχή των παιδιών κάθε χρόνο γίνεται χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση, ενώ και οι έξι κατασκηνωτικές περίοδοι έχουν 100% πληρότητα.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, σχεδιασμένο από παιδαγωγούς και επιστημονικό προσωπικό περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες, όπως καθημερινές αθλοπαιδιές, εικαστικό εργαστήρι, θεατρικό παιχνίδι & χορό, μουσικοκινητική αγωγή, θαλάσσια μπάνια, πεζοπορίες σε κοντινή δασική έκταση και πολλά ψυχαγωγικά και παιδαγωγικά κατασκηνωτικά παιχνίδια, ενώ σε όλες τις περιόδους πραγματοποιούνται δράσεις σε συνεργασία με επίσημους φορείς, που έχουν ως στόχο κυρίως την ευαισθητοποίηση των κατασκηνωτών σε θέματα όπως η υγιεινή διατροφή και το περιβάλλον. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι η αξέχαστη εμπειρία της κατασκηνωτικής ζωής που πολλοί μικροί συνδημότες μας έχουν την ευκαιρία να ζήσουν!

Η παιδική Κατασκήνωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου αποτελεί ένα σπουδαίο έργο και καθιστά υπερήφανους όλους/ες όσοι/ες εργάζονται με πάθος και μεθοδικότητα για την τόσο επιτυχημένη λειτουργία της, αλλά και που εργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια για την υλοποίηση του έργου αυτού.

Για την τελειοποίηση της δομής, ο Δήμος έχει ιδρύσει ακαδημία στελεχών, στην οποία μπορούν να εκπαιδεύονται νεαρά άτομα, πολίτες του Δήμου, με στόχο είναι τη στελέχωση της κατασκήνωσης.

Ανακοινώσεις • Εκδηλώσεις